Handleiding koppelen Magister – Studyassist

Zoals u op onze website (https://www.studyassist.nl/koppeling-tussen-studyassist-en-magister/) heeft kunnen lezen zijn wij de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe Magister koppeling. Sinds de ingang van de AVG wet in 2018 worden er steeds meer eisen aan zowel u als aan ons gesteld. Zoals u kunt lezen op (https://ictrecht.nl/2017/09/25/wat-zijn-de-risicos-bij-overtreding-van-de-avg-deel-1-boetes/) kunnen er hoge boetes opgelegd worden bij overtreding van de AVG.

StudyAssist is begin december 2019 geaccrediteerd door Magister. Hiermee garanderen wij dat de gegevens van uw leerlingen op een correcte wijze behandeld worden. Hieronder in het kort de voordelen van deze nieuwe koppeling:

Voordelen

  1. U zult vast gemerkt hebben dat de “oude” koppeling soms niet beschikbaar is. Dit heeft allerlei technische redenen. De nieuwe koppeling heeft een hogere beschikbaarheid.
  2. De koppeling is ontwikkeld met de laatste beveiligingstechnologieën. De beveiliging neemt dus toe.
  3. Deze koppeling voldoet aan de laatste AVG-wetgeving.

 
StudyAssist haalt de volgende gegevens op via de Magister koppeling:

  1. Cijfergegevens
  2. Huiswerkgegevens

Leerlingen kunnen in StudyAssist op een Magister “login” knop drukken, waarmee leerlingen deze koppeling binnen StudyAssist kunnen activeren. Echter dit werkt alleen als de school toegang heeft verleend tot de koppeling (zie hiervoor de volgende pagina). Deze actie ligt bij u, uiteraard met onze hulp.

Zodra de leerling stopt bij het huiswerkbegeleidingsinstituut of de toegang intrekt, worden de gegevens per direct uit StudyAssist verwijderd. Een eis vanuit de AVG.

Wat betekent dit voor u als huiswerkbegeleidingsinstituut?

Deze nieuwe koppeling vergt ook inspanningen van uw kant, waarmee u automatisch ook voldoet aan het correct inladen van gegevens vanuit Magister.

Elke school, welke u terugvindt in StudyAssist, zal u persoonlijk moeten benaderen met de vraag of zij deze koppeling open willen zetten. In de onderstaande handleiding beschrijven wij hoe een school dit voor u kan doen.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met StudyAssist via support@studyassist.nl of via onze helpdesk (0172 722 333).

Handleiding nieuwe koppeling activeren per school

Scholen kunnen de koppeling voor StudyAssist activeren, door onderstaande stappen opeenvolgend te doorlopen. Voor andere systemen hebben zij dit in het verleden waarschijnlijk ook gedaan. Waarschijnlijk is het voor geen enkele school nieuw.
Ga allereerst naar https://accounts.magister.net/admin en kies vervolgens uw school

Log in als “supervisor”

Landingspagina:

Zet StudyAssist “aan” en bevestig. Er kan een reden worden toegevoegd voor het wijzigen van de toegang maar dit is niet verplicht.

Als de toestemming is verleend kunt u dit zien in de lijst met apps en in de log.

WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: